Stránky

středa 4. ledna 2017

Po vánočních prázdninách

Do školy jsme nastupovali o den déle než ostatní zaměstnaní lidé. Čekala jsem, že se dostaví "smečka" divokých dětí, jak to obvykle po prázdninách bývá. ALe... to bylo překvapení: ve třídě sedělo šest ( Pepík je nemocen) klidných usměvavých žáčků,kteří pěkně povídali o vánocích a vánočních zážitcích. Tiše poslouchali, když jsem četla poslední dvě kapitoly z knihy o včelce Máje.
Dnes jsme opakovali číselnou řadu do deseti. Nejprve jsem si myslela,že si děti doma o prázdninách lokly nápoje zapomnění jako v té vánoční pohádce. Nakonec moje snažení zachránil Fanda s Kubíkem  a ostatní se postupně přidali. V ČaSu jsme si povídali o bájných třech mudrcích - králích. Děti úžasně naslouchaly a pěkně ty tři krále vyráběly. Uvidíte sami, pokud se mi podaří vložit fotečky, jinak až v pátek doma. Ve třídě jsme měli dvě báječné pomocnice - slečnu Veroniku,kterou chlapci podrobili důkladnému křížáku ( křížový výslech) :-). A pani Jitku, krerá pracovala s Filipem. Za DÚ je tříkrálová mandala. Při vybarvování si procvičujeme koncentraci, koordinaci oko- ruka, grafomotoriku, odlišování figury od pozadí atd, atd. Tak pěkný zbytek dne. 




3 komentáře:

  1. Děti se konečně po dlooouhééém čekááánííí dočkaly Ježíška a tolik očekávaných, vytoužených dárečků. Snad se opět zajedou do "starých kolejí" a bude s nimi lepší pořízení než v předvánočním čase. Pololetí se blíží . . .
    ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

    OdpovědětVymazat
  2. Na konec pololetí s hodnocením a následným vysvědčením se opravdu netěším, ale předpis je předpis. Hodnotit se musí. Ach jo. :-(((

    OdpovědětVymazat
  3. Klučičí partička se opravdu vydařila!
    Kašpar, Melichar i Baltazar pro tentokrát dorazili v pořádku ;o))

    OdpovědětVymazat